Local Guides World

stsmt

7 reviews on 1 places
Op een prominente plaats, tegen het binnentalud van de Westdijk – nu Raadhuisstraat – en de westhoek van de Voorstraat, verrees in 1587 een raadhuis.
Tot dan toe vergaderden de schepenen in een herberg en werd de administratie bij de secretaris thuis gedaan.
Het jaar daarvoor had prins Maurits een bedrag van zeshonderd gulden toegezegd als bijdrage voor de bouw van een kerk, toren en uurwerk. Maar voor een kerk én een door hen gewenst raadhuis was geen geld. De oplossing werd gevonden door een raadhuis te bouwen met toren, luidklok en uurwerk waarin ook kerkdiensten konden worden gehouden.
Naast de zeshonderd gulden van de prins moest de magistraat nog vierentwintighonderd gulden ten laste van de stadskas opbrengen. Die was echter leeg en men kreeg toestemming van de prins dit bedrag op de minst schadelijke wijze door de ingezetenen te laten opbrengen. Zelf reserveerde hij het 'gevangenhuis' onder de toren en het kamertje tussen de roepstoel en het uurwerk om er charters en andere papieren in op te bergen. Niet bekend is wie het ontwerp voor het raadhuis maakte. [bron: Heemkundekring De Willemstad]
Vuurtoren Willemstad
2018 Sep 16
Net buiten het prachtige vestingstadje Willemstad aan het Hollands Diep staat deze mooie vuurtoren. In de zomer is op zondagmiddagen de vuurtoren open en kan je samen vuurtorenwachter Hugo de toren beklimmen en boven genieten van een prachtig uitzicht over de wallen van Willemstad.
Het National Museum of the American Indian is een prachtig, vaak vergeten, museum op het Downton puntje van Manhattan. Het museum is gratis toegankelijk. De collectie is werkelijk prachtig, je krijgt echt het gevoel van de oorspronkelijke bewoners van dit prachtige land. Ik zou zeker dit museum ff binnen wandelen, weet zeker dat je er langer blijft plakken dan je verwacht.
Vandaag het Museum of Modern Art bezocht. Het MoMa is kunst museum in Midtown Manhattan in New York City, aan de 53rd Street tussen de Fifth and Sixth Avenue. Het is een goed museum met een heel mooie collectie, topstukken van Warhol, Liechtenstein, Chagall, van Gogh en vele anderen. Kost een paar centen, 25 dollar entree (geen mogelijkheid voor "pay what you wish") maar dan heb je ook wat. Gebouw op zich is niet spectaculair maar gewoontjes.
Het American Museum of Natural History is echt een geweldig museum. Vooral de dieren van de verschillende continenten worden op een absoluut geweldige wijze tentoongesteld. Op zich zijn het kunstwerken waar je naar kijkt. De achtergrond decors lopen naadloos over in de voorgrond.