Local Guides World
QHHG+V8M, Eslamabad, Fars Province, Iran

Photos

There are no photos for this place yet!

Reviews — 8

آباندخت موسوی
at 2024 Apr 11
آباندخت موسوی
at 2024 Apr 11
بنای موسوم به ایوان موزاییک در جهت شمال خاوری آتشکده و چسبیده به آن قرار گرفته است. نقشه بنا شامل یک ایوان با سه دهانه و ساخته شده با سنگ و ملاط گچ است که به سمت جنوب خاوری باز شده و از طریق راهروهایی با بنای آتشکده در ارتباط بوده است. دهانه میانی ایوان به شکل مربعی با درازای 14 متر در هر ضلع است و تالارهای جانبی آن نیز در حدود 5 متر طول و بین 11 تا 13 متر عرض دارند. در جریان کاوشهای این بنا، شواهد استفاده از موزاییک های ساخته شده از قطعات کوچک مکعبی سنگ با رنگهای گوناگون در حاشیه سه ضلع خاوری، باختری و جنوبی دهانه میانی ایوان شناسایی گردید. موزاییک های کار شده به صورت یک نوار تزیینی و با برجستگی اندکی در کنار دیوارها کار شده و شامل نقوشی همانند، بانوان نجیب‌زاده، زنان درباری، رقصندگان و نوازندگان، تک چهرهای افراد و همچنین پرندگانی بر روی شاخسارها است. به طور کلی موزاییک های شناسایی شده از این بنا در شناخت سنتهای زندگی درباری و بویژه لباس و پوشش زنان در دوره ساسانی دارای اهمیت فراوان است.
Ali Zali
at 2024 Mar 07
Ali Zali
at 2024 Mar 07
در انتهای دالان شرقی و غربی تالار تشریفات دو ایوان مزین به موزائیک وجود دارد که در جهت عکس یکدیگر قرار گرفتنده اند و جایگاه اختصاصی شاپور شاه و اندرونی او بوده‌اند.
گفته میشه اینجا دارای گچبری‌ها و موزاییک کاری‌های زیبایی بوده با نقوش مختلف انسان و طبیعت ولی متاسفانه الان چیزی از اونها باقی نمونده برخی از گفته‌ها این بوده که تا قبل از جنگ جهانی دوم اون‌ها به آلمان منتقل شدند و الان سرنوشت نامعلومی دارند
omid msr
at 2024 Jan 20
omid msr
at 2024 Jan 20
ایوان موزاییک بیشاپور
از نام این ایوان مشخص است که دارای موزائيک کاری می‌باشد. این ایوان حدود ۲۵ متر طول و ۶ متر عرض است که کف آن به صورت ماهرانه‌ای با موزائيک های رنگین فرش شده است. اما امروزه تنها بخشی اندکی از آن به جای مانده است. بیشتر این موزاییک ها زا ایران بیرون رفته و در موزه لوور پاریس نگهداری می‌شود.بخش کوچکی هم در موزه ایران باستان در تهران نگهداری می شود.
اکثر یا همه موزاییک کارانی که برای شاپور اول کار میکرده اند از سوریه و به خصوص از شهر آنتیوس می آمده اند.و تعدادی از انها هم اسیران رومی و سوری بودند.
Farshid Deylami
at 2022 Mar 30
Farshid Deylami
at 2022 Mar 30
از همون ورودی معبد آناهیتا که وارد بشید، این‌جا رو هم می‌تونید ببینید.
hadi namdarpour
at 2019 May 01
hadi namdarpour
at 2019 May 01
شهر بیشاپور در استان فارس بازمانده عصر ساسانی است که بنیانش را شاپور اول نهاد. در این شهر امروز بقایای کاخی دیده می شود که محوطه کاخ بیشاپور در بین سالهاي 1319 _ 1314 هجري شمسي براي اولین بار توسطژرژ سال و دکتر گیرشمن، نمایندگان اعزامي از موزه لوور پاریس، مورد حفاری باستان شناسی قرار گرفت. یکی از کشفیات مهم این حفاری، کشف تزیینات موزاییک کاری است که در تالار و حیاط کاخ بیشاپور بدست آمد. در این حفاری، بقایایی از تزیینات موزاییک کاری کشف شد که به نظر حفار بیشاپور، این تزیینات تنها در حاشیه حیاط و ایوان کار شده بوده است.

درانتهای دالان شرقی و غربی تالار تشریفات دو ایوان مزین به موزائیک وجود دارد که در جهت عکس یکدیگر قرار گرفته اند و جایگاه اختصاصی شاپور و حرمسرای او بوده اند. ایوانها دارای طاقهای هلالی و تزئینات گچبری و رنگ آمیزی شده بوده اند و در واقع کف ایوانها را با یک نوع قالی موزائیکی با طرح و نقوش گیاهی و انسانی تزئین کرده اند.سطوح جانبی ایوانها را با گچ بری های ستون نما که روی آنها رنگ های قرمز و حاشیه های سیاه و نوار های آبی رنگ نقاشی شده بود پوشانده اند.

ایوان موزائیکی غربی نمونه ای از شاهکار های هنر معماری و طرح های تزئینی عصر ساسانی است که مشرف به حیاط مستطیلی شکل است.این حیاط قریب 33 متر طول و 20 متر پهنا دارد علاوه بر شبه ستونهای تزئینی خود حیاط نیز با موزائیک های منقوش به شکل گل و گیاه و تصاویر ظریف آراسته شده بود و یک ردیف سنگ سیاه به صورت بوم و زمینه در جهت هماهنگی و تناسب با این تزئینات و نقوش به کار رفته است. موضوع نقوش موزائیک ها اغلب شامل نقش زن تاج باف نقش زن نوازنده (چنگ نواز) و نقوش گیاهی و انسانی است که این نقوش را بر روی ملات اصلی که در کف محل مورد نظر می گسترانند با سنگهای رنگین کوچک به ابعاد (0/5*0/5) روی ملات می نشانند که به صورت فرش موزائیکی تجلی می نمود.

شاپور اول تصمیم گرفته که به کمک نیروی انسانی متخصص سوریه ای ها و حتی رومی ها که میتوانسته به راحتی آنها را در بین زندانیان خود بیابد و کم وبیش آنها را بصورت آزاد به کار به گمارد، آن را برپا کند. زیرا موزاییک کاران در واقع صنعتگرانی بودند که برای انجام ساخت موزاییک از یک جا به جای دیگر دعوت می شده اند (گریشمن،117،1387).
اکثر یا همه موزاییک کارانی که برای شاپور اول کار میکرده اند از سوریه و به خصوص از شهر آنتیوس می آمده اند.
موزاییک بیشاپور از موزاییک های پایتخت سوریه الهام گرفته و آنها رامی توان به بخش دوم قرن سوم نسبت داد(گریشمن، 1378 ،120 ).
Travel Guid
at 2017 Dec 03
Travel Guid
at 2017 Dec 03
you shoud go and see this place
علی شفاهی
at 2017 Aug 22
علی شفاهی
at 2017 Aug 22
موزاییک ها را برده اند اما در کل فضای زیباییست

Nearby Places

Similar Places

Related Places