Local Guides World

Mobin Maneshti

4 reviews on 1 places
Bandar Anzali Beach
2023 Sep 08
ساحل بندر انزلی یکی از قدیمی‌ترین سواحل اسکله‌ای در داخل کشور است. در درجه اول باید گفت که بندر انزلی اولین و بزرگترین بندر در شمال کشور و در حاشیه‌ی دریای خزر است. سال‌های طولانی است که این بندر، نقش بارگیری در مقیاس عظیم را برای کشور ایفا می‌کند. شما از ساحل بندرانزلی که به داخل دریا نگاه کنید، کشتی‌های رنگارنگ زیادی را خواهید دید که با متوقف شده‌اند و یا در آنسوی آبها در حال حرکت هستند. دیدن این کشتی‌های تجاری از نزدیک، خود حس جالبی است.
تاریخچه‌ی لنگر گرفتن اولین در بندر انزلی به سال 1300 برمی‌گردد، زمانی‌که یک کشتی آلمانی به ایران آمد. بعدها برای کاهش شدن موج‌ها و راحتی راندن کشتی‌ها، دو موج‌شکن در نزدیکی اسکله ساحل بندر انزلی ایجاد شدند. امروزه همین دو موج‌شکن خود به جاذبه‌ای گردشگری تبدیل شده‌اند. گردشگران با تکیه و اطمینان به این موج‌شکن‌ها با خیال راحت به دریانوردی می‌روند.
بوستان ساحلی انزلی در ساحل بندرانزلی قرار دارد. حتما از این بوستان دیدن کنید. قدمت آن به صد سال پیش برمی‌گردد. سبک ساخت آن، اروپایی است و نکته‌ی جالب‌تر اینکه اینجا اولین مکان تفریحی است که در بندرهای ایران به شکل یک پارک ایجاد شده است. تاریخ تاسیس آن به سال 1307 برمی‌گردد. آواز مرغ‌های دریایی به همراه کشتی‌های کوچک و بزرگ در داخل آب، از زیباترین ویوهای این منطقه است.
قدمت قدیمی‌ترین بخش‌های بازار کرمانشاه به زمان حکومت خاندان زنگنه در کرمانشاه می‌رسد که معاصر با دوران زندیه بوده‌است. با این وجود بخش‌های جدیدتر بازار در دوران قاجاریه و در نیمۀ سدۀ ۱۹ میلادی ساخته شده‌اند. این بازار دارای ۱۸ راسته است که در گذشته به صورت پیوسته به یکدیگر متصل بود و یکی از طولانی‌ترین بازارهای سرپوشیدۀ خاورمیانه به حساب می‌آمده‌است.
با احداث خیابان سپه (مدرس) در سال ۱۳۱۴ بازار به دو پارۀ شرقی و غربی تقسیم شد و گذرهای درون بافت قطع شد. این خیابان پس از عبور از مقابل مسجد جامع و از وسط سبزه میدان با از بین بردن این فضای شهری شاخه‌های اصلی بازار را قطع کرد. با ساخته شدن واحدهای تجاری جدید در دو طبقه و جداره‌سازی شهری که با آجرکاری‌های پُرکاری نیز همراه بود، این خیابان به یکی از اصلی‌ترین محورهای بافت قدیم کرمانشاه تبدیل شد.
همچنین در گذشته تیمچه‌‌ای به نام سید اسماعیل در بازار کرمانشاه وجود داشت که با ساخت خیابان سپه از بین رفت. این تیمچه در مکان کنونی پاساژ ایران که قبلاً محل سینما هما بود قرار داشته‌است.
بازار کرمانشاه که در اثر عبور خیابان‌های اصلی شهر هم‌اکنون به چهار قسمت تقسیم شده‌است. این بازار از بخش‌ها و راسته بازارهای زیادی تشکیل گشته‌است. با تغییراتی که در بازار بزرگ کرمانشاه به‌وجود آمد بسیاری از اصناف از جمله مسگری، سفیدگری، سراجی، صندوق‌سازی، گیوه‌کشی، نعل‌سازی، رنگرزی، صرافی و... برای همیشه به بوته فراموشی سپرده شد.
بازار کرمانشاه دارای ۱۸ راسته است از آن‌ها می‌توان به زرگرها، تاریکه بازار (ادویه فروشی‌ها)، بازار یهودی‌ها (بازار اسلامی)، آهنگرها، مسگرها، بنکدارها، بزازخانه، درطویله قشون، چال‌حسن‌خان و توپخانه اشاره کرد. بازار کرمانشاه دارای چهارسوق‌ها و ورودی‌هایی با تزئینات آجرکاری و کاشی‌کاری است که نشانگر دید زیباشناسانۀ معماران عصرهای گذشته و فرهنگ غنی معماری این منطقه می‌باشد. در زمان رونق اقتصادی منطقه و مسیر عبور جاده ابریشم، این بازار محل اصلی داد و ستد بازرگانان اروپایی و آسیایی بوده [نیازمند منبع] و با توجه به موقعیت استراتژیک دارای نشانه‌های خاص فرهنگی زیاد می‌باشد.
راسته‌بازار توپخانه
بازار توپخانه یکی از راسته‌های ۱۸ گانۀ بازار بزرگ کرمانشاه محسوب می شود که از دروازۀ چیاسرخ (ابتدای بازار توپخانه) شروع شده و تا دروازۀ پل سیدجمعه (انتهای راسته‌بازار چال‌حسن‌خان) ادامه دارد و سردر جبهۀ شمالی آن نیز مشرف به خیابان ۴۰ متری مطهری (سیروس) قرار دارد. برای مدتی طولانی این راسته‌بازار از رونق افتاده و تقریباً متروکه شده‌بود،‌ اما از خرداد ۱۳۸۷ فاز نخست احیای آن آغاز شد و تا پاییز ۱۳۸۸ تعداد ۵۰ چشمه طاق این بازار احیاء و مرمت شد.
Tupkhaneh Bazaar
2022 Nov 16
این راسته یکی از راسته های هیجده گانه بازار بزرگ کرمانشاه محسوب می شود،بازار بزرگ که از دروازه چغاسرخ (ابتدای بازار توپخانه) شروع شده و تا دروازه پل سید جمعه (انتهای راسته بازار چال حسن خان) ادامه دارد. در ادامه مسیر از بازار توپخانه به راسته های علافخانه ، تفنگ سازی ، ترکها ، سراج ها ، مسگرها ، صحافها ، حوری آباد ، زرگرها ، حلبی سازی ، کلوچه پزها ، بزاز خانه نو و کهنه ، فراش باشی ، صندوق سازی بنکدارها ، آهنگرها و راسته بازار چال حسن خان می رسیم.
در گذشته که توپ های رسته توپخانه قشون در کاروانسراهای این محل نگهداری شده نام آن را راسته بازار توپخانه نهادند.
تا قبل از ورود وسایل نقلیه موتوری ، این راسته از رونق بالایی برخوردار بوده به طوری که کلیه کاروانسراهایی که از بین النهرین به سمت مرکز و شرق ایران در تردد بودند این راسته و دیگر راسته های بازار بزرگ از رونق چشم گیری برخوردار بودند ، در واقع راسته بازار توپخانه در غرب بازار بزرگ و راسته بازار چال حسن خان در غرب بازار بزرگ در درجه اول خدمات مستقیم به کاروانیان ارائه می گردد و یکی دیگر از نقش های مهم این راسته ها نقطه بارگیری کاروانها را به عهده داشته است.
طی دهه های اخیر این راسته ها کاربری اصلی خود را از دست داده اند و رونق آن بسیار کم شده به گونه ایی که هیچ یک از مالکین مغازه ها انگیزه ای برای مرمت جزئی در مغازه خود نداشتند . با پیگیری های سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری استان کرمانشاه پس از انجام مستند سازی و تهیه طرح بازسازی راسته بازار در خرداد ماه سال 1387 فاز اول آن به اجرا درآمده که پس از اجرای سر در ورودی ، هفده چشمه طاق در دهانه با عرض میانگین 75/8 متر اجرا شد.
این امر چنان تاثیر به سزایی در روحیه بازار یان این راسته بر جای گذاشت که ضمن تقدیر و تشکر از مسئولین سازمان پیگیریهای مستمر در زمینه ادامه عملیات بازسازی را انجام دادند، و با تلاش مسئولین وکارشناسان این سازمان وعنایت ویژه استاندار محترم کرمانشاه ادامه عملیات بازسازی در ابتدای سال 1388 از سر گرفته شد و سی و سه چشمه طاق دیگر نیز مرمت گردید است.
بااجرای عملیات مرمت بازار توپخانه تاپاییز 1388 در مجموع تعداد50چشمه طاق با اعتباری بالغ بر7240میلیون ریال بمنظور احیاء و بازسازی آن هزینه شده است.
Eastern Park
2020 May 03
Prefect 😍😍😍